Programul Intel(r)Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii ii invata pe profesori cum sa integreze eficient tehnologia in procesul educational.
Recent, la Targoviste, s-a desfasurat o noua sesiune de training in cadrul Programului Intel(r)Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii. Ca si la precedenta editie, evenimentul a vizat pregatirea cadrelor didactice pentru obtinerea certificarii de Master Teacher.

Proiectul promoveaza integrarea noilor tehnologii in educatie si urmareste adaptare sistemului de invatamant romanesc, la noile cerinte si provocari impuse de construirea societatii cunoasterii.

„Noile tehnologii schimba rolurile traditionale si relatia profesor – elev, profesorul devenind mai degraba un facilitator decat un detinator de cunostinte pe care trebuie sa le transmita elevilor sai. Cursul raspunde pe deplin provocarilor societatii actuale, in care se asteapta de la tineri alte competente decat pana acum: creativitate, adaptare la o societate in continua schimbare, colaborare si comunicare prin noile tehnologii”, a declarat Minodora Dinu, profesoara la colegiul National de Informatica Tudor Vianu.

Echipa de specialisti din cadrul SIVECO Romania care coordoneaza acest proiect, organizeaza anual, sesiuni speciale dedicate profesorilor care vor sa obtina certificarea de Master Teacher. Astfel, in actuala sesiune, 60 de cadre didactice au obtinut aceasta certificare. Un aspect esential al programului Intel(r)Teach este acela ca, in urma absolvirii cursului, profesorii care obtin certificarea de Master Teacher, vor putea, la randul lor, sa instruiasca in cadrul aceluiasi proiect, alte cadre didactice.

„Ma bucur sa vad ca profesorii romani sunt extrem de interesati in a-si dezvolta noi competente. Prin intermediul Programului Intel(r)Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii, cadrele didactice invata cum sa optimizeze procesul de predare prin dezvoltarea de portofolii ce pun accent pe invatarea bazata pe metode active precum metoda proiectului si utilizarea eficienta a instrumentelor IT&C in educatie”, a declarat Dana Vladoiu, Project Manager in cadrul SIVECO Romania

Programul Intel(r)Teach a ajutat milioane de profesori din peste 40 de tari sa integreze eficient tehnologia in procesul educational, pentru a imbunatati eficienta invatarii. In cadrul Programului Intel(r)Teach -Instruirea in Societatea Cunoasterii, sesiunile de formare ale profesorilor participanti au debutat in Romania in octombrie 2007. Au fost instruiti pana in prezent peste 2300 de profesori din intreaga tara.

Programul World Ahead integreaza si extinde eforturile Intel de a impulsiona progresul in ceea ce priveste accesibilitatea, conectivitatea, educatia si continutul digital. Programul Intel(r)Teach a ajutat peste 5 milioane de profesori din peste 40 de tari sa integreze eficient tehnologia in procesul educational, pentru a imbunatati eficienta invatarii. In urmatorii ani, Intel intentioneaza sa instruiasca alte 10 milioane de profesori care sa utilizeze eficient tehnologia in procesul de predare, avand astfel posibilitatea de a oferi acces la tehnologie urmatorului miliard de utilizatori.