Profesorii Scolii Centrale din Bucuresti protesteaza impotriva schimbarii directorului

scoala centrala.jpgPeste 120 de persoane, cadre didactice si personal auxiliar al Scolii Centrale, protesteaza, miercuri, impotriva schimbarii directorului Maria Cojescu cu Rodica Coman. Profesorul de limba romana al Scolii Centrale Florina Rogalski considera “inadmisibila” aceasta schimbare, sustinand ca noua directoare este prea tanara pentru a ocupa acest post.

In opinia acesteia, nici Consiliul de administratie al scolii nu a fost statutar. Rogalski a precizat ca personalul Scolii Centrale va inainta un memoriu catre primul- ministru, catre inspectorul scolar general si catre ministrul Educatiei.

Un alt profesor protestatar sustine ca schimbarea este “abuziva si fara temei” si ca ea a venit intr-un moment nepotrivit pentru scoala. “Ieri (n.r. – 19 ian.) s-a efectuat aceasta schimbare si noi nu am fost anuntati, am fost pusi in fata faptului implinit”, a spus profesorul.

Totodata, cadrele didactice sustin ca noul director a fost “refuzat” de personalul Liceului “Alexandru Vlahuta” pana sa fie numit director la Scoala Centrala. Peste 1.350 de elevi invata in clasele I-XII ale Scolii Centrale. Pe de alta parte, inspectorul general scolar, Cristian Alexandrescu, a declarat, pentru AGERPRES, ca, desi directorul era un dascal bun, care nu a facut greseli administrative, nu era “ferm pe pozitie”. “S-a luat hotararea, acum este o echipa noua. Noul director este Rodica Coman, fost inspector”, a afirmat Alexandrescu. AGERPRES