leonte_giani.jpgProfesorii suceveni implicaţi în simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat sunt nemulţumiţi că nu sunt retribuiţi pentru aceste testări, a declarat, joi, liderul Alianţei Sindicale din Învăţământ (ASI) Suceava, profesorul Giani Leonte.

Potrivit lui Leonte, profesorii care predau disciplinele la care se organizează simularea au obligaţia să evalueze lucrările, dar fără a fi plătite pentru această activitate. Totodată, liderul sindical consideră că nu există nicio finalitate a simulărilor la aceste examene, având în vedere faptul că lucrările nu au valoarea unei teze, notele nefiind înscrise în catalog. În aceste condiţii, în opinia liderului sindical, elevii nu sunt interesaţi de rezultatele obţinute, ceea ce explică, în mare măsură, eşecul acestor testări.

Potrivit lui Leonte, sindicatul pe care-l reprezintă consideră că pentru cointeresarea elevilor şi eficientizarea activităţii cadrelor didactice, simulările evaluării naţionale şi bacalaureatului ar trebui reanalizate, astfel încât notele să fie trecute în catalog ca note de la teze. AGERPRES