lungu_ion_2008.jpgCadrele didactice din invatamantul preuniversitar sucevean isi vor primi, pana la sfarsitului anului, tichetele de masa si cadou restante.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ca 2008 este ultimul an cand municipalitatea va acorda aceste bonusuri, deoarece, in opinia sa, aceste cheltuieli din sistemul de invatamant ar trebui sa fie in responsabilitatea Guvernului.

El a spus ca suma necesara pentru achitarea acestor tichete in anul 2008 se ridica la 4 milioane de lei, restanta fiind de peste 1,5 milioane de lei. Lungu a precizat, totodata, ca salariile profesorilor sunt achitate la zi si a promis ca primaria nu va ramane cu nicio restanta pentru anul in curs la aceasta categorie sociala.

Potrivit consilierului local Virginel Iordache, cadrele didactice au dreptul la cate trei tichete de masa pentru sarbatorile de Pasti si Craciun si unul cadou pentru ziua de nastere. Iordache a precizat ca aceste tichete nu au mai fost distribuite profesorilor din Suceava din luna aprilie a acestui an.