Dascalii din Timis sunt pregatiti sa intre in greva de avertisment si sa dea in judecata consiliile locale pentru ca nu si-au primit tichetele cadou, in cuantum de cate 350 de lei.
Prof. Virgil Popescu, presedintele filialei timisene a Federatiei „Spiru Haret” a informat ca, pana acum, doar profesorii din sase localitati din judet au primit tichetele cadou, in celelalte aproape o suta de localitati, administratiile locale refuzand sa le dea aceste drepturi, prevazute in Legea 193/2007, din cauza ca nu au prevazut sumele in bugetele pe acest an.

„Consiliile locale au posibilitatea sa plateasca aceste tichete cadou, in functie de negocieri, respectiv cu prilejul unui numar de sapte evenimente pe an, fiecare, in cuantum de 350 de lei”, a spus Virgil Popescu.

Profesorii si personalul auxiliar, care beneficiaza de aceste indemnizatii, sunt revoltati si pentru faptul ca printre consilierii locali care s-au impotrivit acordarii drepturilor banesti se regasesc, de multe ori, chiar cadre didactice, care ar trebui sa inteleaga situatia financiara precara a preuniversitarilor.

Cele sapte evenimente de peste an pentru care angajatii din scoli asteapta primele sunt de 1 Decembrie, de Craciun, Martisor, Pasti, Ziua Invatatorului, 15 septembrie (deschiderea anului scolar) si 5 octombrie (Ziua Mondiala a Educatiei). Desi Martisorul este o sarbatoare dedicata femeii, tichetele sunt asteptate si de barbatii angajati in invatamantul preuniversitar.