tichete.jpgSute de dascali din Timis au ramas fara tichetele-cadou de Pasti, deoarece primariile sustin ca nu mai au bani pentru sustinerea financiara a acestora.

Prof. Virgil Popescu, presedintele filialei Timis a Sindicatului „Spiru Haret”, a declarat ca masura luata de edili este oarecum justificata in actualul context financiar.

„Adoptarea foarte tarzie a bugetului si criza economica justifica, intr-o oarecare masura, refuzul primariilor sarace de a acorda tichetele-cadou, pentru care s-au purtat negocieri, anul trecut, intre sindicate si comunitatile locale, dar numarul tichetelor si valoarea lor pot fi rediscutate”, a spus Popescu.

Circa 9.000 de cadre didactice din Timis au primit anul trecut cate sapte tichete-cadou, fiecare cu o valoare nominala de 350 de lei, cu diverse prilejuri: de 1 Decembrie, de Craciun, Martisor, Pasti, Ziua Învatatorului, 15 septembrie (deschiderea anului scolar) si 5 octombrie (Ziua Mondiala a Educatiei). Bugetele de austeritate i-au facut pe alesii locali sa fie mult mai atenti cu banii, astfel ca cel putin zece primarii au anuntat, pana acum, ca nu le vor da profesorilor tichete-cadou. Între acestea se numara localitatile Brestovat Barna, Tomnatic, Tormac, Sannicolau Mare, Sandra.