Cele peste 8.000 de cadre didactice din sistemul preuniversitar al judetului Timis spera sa-si primeasca lefurile pe luna noiembrie, chiar si „diminuate cu 15%”, a declarat joi prof. Virgil Popescu, liderul filialei judetene a sindicatului „Spiru Haret”.

„Din cate cunosc, fondul de salarii este asigurat in mare proportie, dar sigur ca pot aparea defectiuni. Deocamdata, sa-l vedem pe cel de pe luna noiembrie, chiar asa diminuat cu 15,5%, cat despre cel din decembrie, acela il vom primi in ianuarie 2010”, a declarat Popescu.

El a precizat ca fiecare consiliu local a primit solicitarile de salarii din partea unitatilor de invatamant si, de aceea, in marea majoritate, situatia este cunoscuta si rezolvata.
„Erau doar vreo doua-trei comune unde, teoretic, nu era asigurat fondul de salarii in totalitate, dar nici acolo nu lipseau decat vreo 1.000-1.500 de lei, ceea ce reprezinta sume nesemnificative”, a conchis Virgil Popescu. In judet exista circa 550 de unitati de invatamant preuniversitar.AGERPRES