Un numar de 69 de profesori din judetul Tulcea au primit pe 15 noiembrie diplome „Gheorghe Lazar” pentru meritele deosebite obtinute in timpul activitatii desfasurate in 2007.

Festivitatea de premiere a fost gazduita de Palatul Copiilor, profesorii aratandu-se incantati de obtinerea distinctiilor din partea ministerului de resort.

„Aceasta diploma este echivalentul acelui ‘Bravo!’ pe care noi il spunem copiilor in timpul orelor. Se vorbeste atat de putin despre rezultatele activitatii noastre si atat de mult despre lucrurile scapate de sub control din invatamant, incat mie si colegilor mei nu le pot dori decat sanatate si forta pentru a merge mai departe cu succes”, a declarat profesorul de muzica Mihaita Gutu de la scoala „Alexandru Ciucurencu” din municipiu, care a primit diploma „Gheorghe Lazar”.

Distinctiile primite de cei 69 de profesori tulceni au fost insotite si de recompense financiare, acestea fiind insa acordate inca de la inceputul acestui an. „Am primit diplomele din partea ministerului de resort de cateva luni si nu stiu de ce pana acum nu au fost acordate. Ele sunt, din punctul meu de vedere, chintesenta muncii lor”, a declarat inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Judetean, Corneliu Chistruga.

Mentionam ca diplome „Gheorghe Lazar” se acorda cadrelor didactice care indeplinesc anumite criterii impuse de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, ele fiind insotite cu sume de bani echivalente cu pana la 25% din suma salariilor de baza din ultimele 12 luni de activitate.