profesor.jpgUn numar de 900 de profesori din invatamantul preuniversitar vor fi instruiti in programul „Oportunitati de consolidare a carierei in societatea cunoasterii in regiunea SV Oltenia”, care se va desfasura pana in martie 2011.

Potrivit unui comunicat de presa, programul urmareste formarea si certificarea cadrelor didactice prin implementarea cursului Intel Teach – Instruirea in Societatea Cunoasterii.

Proiectul, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, are drept obiectiv incurajarea unei formari profesionale continue de calitate si imbunatatirea calificarii capitalului uman din sistemul de invatamant din regiunea SV Oltenia. Programul va fi implementat cu sprijinul partenerilor de la Casele Corpului Didactic din judetele Dolj si Mehedinti.

„Prin intermediul acestui program, profesorii vor avea ocazia sa invete cum sa integreze in mod creativ si inovativ resursele pedagogice moderne in propriul stil de predare, pentru imbunatatirea procesului didactic. Programul propune strategii de management al clasei, in care invatarea este centrata pe elev, incurajand atat autocontrolul si gandirea de nivel superior, cat si colaborarea cu colegii” – se sustine in comunicat.

In programul „Oportunitati de consolidare a carierei in societatea cunoasterii in regiunea SV Oltenia” vor participa, in urmatorii doi ani, profesori din 150 de scoli (100 din mediul rural si 50 din mediul urban) din judetele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti si Valcea. Cadrele didactice vor invata cum sa dezvolte portofolii ce pun accent pe invatarea bazata pe metode active (precum metoda proiectului) si pe utilizarea tehnologiei, in vederea stimularii procesului de invatare prin metode de cercetare, comunicare si colaborare.