jitareanu-gerard.jpgMembrii Senatului Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi şi-au ales preşedintele în persoana profesorului Gerard Jităreanu. Alegerile pentru funcţia de preşedinte al senatului au avut loc pe 8 februarie, în cadrul sedinţei la care au participat atât membrii vechi cât şi cei proaspăt aleşi, însă doar aceştia din urmă au avut dreptul de vot.

Candidaturile s-au făcut prin autopropunere, iar singurul care a dorit să candideze pentru această funcţie a fost actualul rector, prof. dr. Gerard Jităreanu. Mandatul pentru patru ani a fost câştigat cu 21 voturi valabil exprimate. Numărul persoanelor cu drept de vot este 27, prezenţi au fost 25, iar în urma vorării patru buletine au fost anulate.

Conform calendarului stabilit pentru alegerile 2012, în cadrul sedinţei Senatului de joi au mai fost validate alegerile pentru directorii de departamente, Consiliile departamentelor, Consiliile facultăţilor şi Senat (cadre didactice/cercetători şi studenţi), iar actualul rector şi-a prezentat raportul pentru mandatul 2008-2012. Până pe 15 februarie este prevăzută perioada de depunere a candidaturilor pentru funcţia de rector, alegerile urmând a avea loc pe 29 februarie.