bacau_univ_alecsandri.jpgCel de-al şaselea Congres European al Federaţiei Internaţionale de Educaţie Fizică (FIEP), s-a desfăşurat la Porec, Croaţia, în perioada 18-21 iunie 2011. Cu această ocazie, profesorului universitar dr. Gheorghe Balint, reprezentantul FIEP în România şi cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii ”Vasile Alecsandri” din Bacău, i s-a decernat Premiul Thulin pentru întreaga activitate desfăşurată în domeniul educaţiei fizice şcolare.

Premiul s-a acordat în premieră în acest an şi constituie un omagiu adus maiorului suedez Joseph Thulin, preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Educaţie Fizică în perioada 1935-1958.

Federaţia Internaţională de Educaţie Fizică a fost înfiinţată în anul 1923 şi are ca obiectiv principal popularizarea activităţii de educaţie fizică ca parte componentă a educaţiei generale, alături de educaţia intelectuală şi cea morală.

Tot cu acest prilej, prof.univ.dr. Gheorghe Balint a fost nominalizat pentru funcţia de Vicepreşedinte FIEP pentru Europa de Est. Adunarea Generală pentru alegerile din perioada 2013-2016, se va desfăşura în anul 2013, în Brazilia, odată cu aniversarea celor 90 de ani de activitate a FIEP.

balint_gheorghe.jpg

Preşedintele FIEP Europe – Prof.univ.dr. Branislav Antala; Prof.univ.dr. Nenad Zivanovic (Serbia) FIEP Gold Cross; prof.univ.dr. Gheorghe Balint; Lector univ.dr. Nicolae Ochiana; Prof.univ.dr. Jose Fernandes Filho – Vicepreşedinte FIEP World