abrudan_ioan_ vasile.jpgDecanul Facultăţii de Silvicultură din Braşov, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, este noul rector al Universităţii Transilvania, ales la sfârşitul săptămânii trecute.

La alegeri au participat 752 de persoane din totalul celor 856 înscrise pe listele de vot, profesori, cercetători, reprezentanţi ai studenţilor. Dintre cei trei candidaţi la funcţia de rector, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan a obţinut 442 de voturi, prof.univ.dr.ing. Sorin Moraru de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, 278 de voturi, şi prof. univ.dr.ing. Ionel Stareţu de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, 31 de voturi.

Noul rector al Univesităţii Transilvania are 45 de ani, este născut în localitatea Beiuş, judeţul Bihor, este căsătorit şi are doi copii, şi de 20 de ani lucrează în cadrul Facultăţii de Silvicultură din Braşov. Este doctor în ştiinţe agricole şi silvice. A studiat la Brunel University din Marea Britanie şi a făcut numeroase specializări în Anglia, Germania, Scoţia, Suedia.

Odată cu alegerea rectorului s-a validat şi lista celor 90 de membri dintre care un sfert studenţi care vor face parte din Senatul Universităţii. Marţi se va întruni Senatul pentru validarea rezultatelor alegerilor urmând ca pe 28 februarie să fie ales preşedintele de Senat, a precizat purtătorul de cuvânt al Universităţii Transilvania, prof.univ.dr. Liliana Rogozea, decanul Facultăţii de Medicină.

Până la 1 martie va fi elaborat un raport pentru Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, care urmează să confirme rectorul până la 1 aprilie. Potrivit purtătorului de cuvânt, fostul rector al Universităţii Transilvania, prof.univ.dr.ing.Ioan Vişa, va fi directorul general al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare în domeniul IT al Universităţii Transilvania care va fi inaugurat în această primăvară. AGERPRES