azamfirei_leonard.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a emis un ordin de încetare a mandatului rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, prof.univ.dr. Constantin Copotoiu, şi l-a numit, începând de joi, pe prof.univ.dr. Leonard Azamfirei „ordonator interimar de credite”.

Leonard Azamfirei va ocupa astfel funcţia de rector interimar, întrucât MECTS nu a anunţat deocamdată dacă validează sau nu alegerile din data de 22 februarie, când acesta a fost ales cu 53,68% din voturile exprimate.

Mandatul de rector al lui Constantin Copotoiu urma să înceteze pe 31 martie, dată până la care Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să se pronunţe dacă recunoaşte sau nu alegerile de la UMF Târgu Mureş.

„Nimeni nu mai înţelege nimic. Niciunde în lege nu scrie de interimat. Doar rectorul este ordonator de credite. Carta UMF Târgu Mureş este în justiţie. Eu zic că este un abuz în serviciu”, a declarat fostul rector al UMF Târgu Mureş, Constantin Copotoiu.AGERPRES