azamfirei_leonard.jpgProfesor universitar Leonard Azamfirei este, începând de miercuri seara, noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, fiind ales cu 53,68% din voturi. În urma votului, prof. univ.dr. Leonard Azamfirei a obţinut 153 de voturi, prof. univ. dr. Klara Brânzaniuc a fost votată de 95 de persoane, iar prof. univ. dr. Tiberiu Băţagă a obţinut 28 de voturi.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul UMF Târgu Mureş, numărul celor cu drept de vot a fost de 416, din care au votat 285 (68,51%), iar din totalul voturilor, 276 sunt voturi valabil exprimate, iar 9 au fost anulate. Leonard Azamfirei ocupă funcţia de decan al Facultăţii de Medicină a UMF Târgu Mureş.

Alegerile la UMF Târgu Mureş erau programate să se desfăşoare în două tururi de scrutin, în 22 februarie şi în 24 februarie, şi potrivit consilierului juridic al UMF Târgu Mureş, Manuela Sălăgean, acestea s-au încheiat după primul tur, ca urmare a întrunirii a peste două treimi din numărul celor cu drept de vot. Consilierul juridic al UMF Târgu Mureş a precizat că alegerile trebuie validate de Ministerul Educaţiei. AGERPRES