bordei_petru.jpgProf. univ. dr. Petru Bordei, a fost ales, marţi seară, preşedinte al Senatului Universităţii „Ovidius”. După aproape patru ore de proceduri electorale, cei 64 de membri ai Senatului Universităţii „Ovidius” l-au desemnat în funcţia de preşedinte pe decanul Facultăţii de Medicină Generală, prof. univ. dr. Petru Bordei. Acesta a obţinut 50 de voturi, 13 voturi au fost nule iar un vot a fost depus în urnă în alb.

Alegerea noului preşedinte a fost generată de demisia din funcţie, pe 14 martie, a prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, care a optat pentru poziţia de rector al universităţii. Potrivit Biroului Electoral Central al Universităţii „Ovidius”, profesorul Petru Bordei a fost unicul candidat pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Senatului universitar.

În prima declaraţie dată presei, din noua postură, prof. dr. Petru Bordei şi-a reafirmat strategia de promovare pe noi poziţii a universităţii în clasificarea interuniversitară şi pentru obţinerea unei bune clasificări la evaluarea internaţională. „Va trebui să mai schimbăm regulamente, să le adaptăm la noua Lege a educaţiei, să readucem climatul de armonie propice şi necesar climatului academic, să găsim punctele de convergenţă şi conlucrare bună cu rectorul, prorectorii şi Consiliile de Administraţie. Va trebui să muncim enorm, aşa cum sunt eu obişnuit, din totdeauna”, a declarat prof. Bordei.

Prof. dr. Petru Bordei are 61 de ani. A absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi în anul 1974 şi a făcut parte din echipa care a pus piatra de temelie a Facultăţii de Medicină Generală a Universităţii „Ovidius”, în 1990, venind de la Iaşi. AGERPRES