Cadrele didactice, directorii educativi si consilierii pentru proiecte si programe de la Palatul Copiilor din Ramnicu Valcea si de la celelalte cluburi ale elevilor participa la un program de formare profesionala consacrat prevenirii consumului de droguri.
”Intre subiectele abordate se afla problematica adictiilor, alaturi de prezentarea factorilor de risc si de protectie in adictii, elaborarea programelor de prevenire a consumului de droguri in mediul scolar, precum si cadrul legislativ si institutional in domeniul reducerii cererii de droguri in tara noastra”, a precizat Marilena Danila, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Valcea, care este gazda programului.

In prima zi de prezentari si dezbateri au mai luat cuvantul prefectul judetului Valcea, Radu Renga, seful Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, Gheorghe Ciuca, si seful Serviciului Regional Antidrog, comisar-sef Constantin Durleci. Ei au subliniat importanta activitatilor de prevenire a consumului de droguri in randul tinerilor din scoli si din universitati, in contextul semnalelor ingrijoratoare trase de presa si de societatea civila.