abandon scolar.jpgPeste 1.000 de copii din clase I-IV, elevi din 38 de şcoli periferice din Capitală, beneficiază, începând din luna martie, de un program de prevenire a abandonului şcolar. „Proiectul ‘Şcoala e de partea ta’, iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), împreună cu Inspectoratul General Şcolar Bucureşti şi Fundaţia Joyo, se derulează timp de 12 luni şi concentrează şcolile cu cele mai multe probleme sociale din Capitală”, a explicat, miercuri, directorul DGASMB, Cosmina Simean.

Reprezentantul DGASMB a precizat că o echipă multidisciplinară, formată din asistenţi sociali, psiholog şi animator-socio-educativ (cel care transpune în limbajul copiilor mesajele de prevenire a abandonului şcolar) se deplasează la câte două şcoli, săptămânal, şi interacţionează cu elevii la orele de dirigenţie.


„Copiii sunt captivaţi şi cointeresaţi să înţeleagă mesajul nostru, prin iniţierea unor concursuri tematice legate de prevenirea abandonului şcolar, iar la final, cei mai buni se vor bucura de o binemeritată tabără de vacanţă pe perioada verii”, a mai precizat Cosmina Simean. Potrivit acesteia, fondurile pentru organizarea taberei de care vor beneficia aproximativ 100 de copii vin de la Fundaţia Joyo. „Noi oferim expertiză, promovare, programe şi ţinem legătura cu inspectoratele şcolare”, a mai spus oficialul DGASMB. AGERPRES