elevi_curte.jpgAmbasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională, invită liceenii români să participe gratuit la programul de burse FLEX, care presupune un an întreg de schimb de experienţă în SUA.

Potrivit unui comunicat remis joi, programul de schimb de experienţă FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2016 – 2017.

Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ţările din regiune, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 24-lea an de existenţă, timp în care au fost oferite burse pentru mai mult de 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia şi Asia Centrală.

În 2016 – 2017, aproximativ 800 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX. Programul de burse este finanţat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite şi administrat de Biroul Educaţional şi Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanţare de la Congresul SUA.
Programul FLEX este sprijinit la nivel local de către cetăţeni şi licee din Statele Unite ale Americii ce găzduiesc, educă şi sprijină liceeni fără a primi vreo compensaţie financiară.

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au cetăţenie română, sunt născuţi între 1 ianuarie 1999 şi 15 iulie 2001, sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleză în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în State mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani. Cei interesaţi pot aplica online până pe 16 octombrie pe site-ul https://ais.americancouncils.org/flex. AGERPRES