Studenții care provin din familii defavorizate sau pentru care adaptarea de la viața de liceu la viața de facultate este mai dificilă vor fi ajutați de conducerea Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină „GrT.Popa” din Iași printr-un program de susținere.

Decanul Facultății de Medicină Dentară, Norina Consuela Forna, a declarat că, anul trecut, 7% dintre studenți au fost nevoiți să renunțe la studii fie pentru că provin din familii cu venituri mici, din mediul rural sau sunt persoane care au dizabilități sau boli cronice, ori pentru că tinerii nu reușesc să se adapteze la programul universitar.

Pentru a preveni astfel de situații, anual, 75 de studenți din primul an de la Facultatea de Medicină Dentară și Colegiul de Tehnică Dentară, care se confruntă cu riscul abandonul riscului universitar, vor fi consiliați și ajutați prin intermediul unui program de susținere care a fost lansat joi de conducerea instituției.

Proiectul ‘Prevenirea abandonului școlar și consilierea în alegerea traiectoriei în cariera pentru studenții anului I de medicină dentară și tehnică dentară. BeMeDTech’ duce la motivarea și accesul studenților din grupul țintă la o educație de calitate, având ca rezultat final o creștere a promovabilității la încheierea proiectului care se defășoară pe o perioadă de trei ani. Astfel, ne dorim îmbunătățirea performanțelor academice pentru 225 de studenți din anul întâi. Pe tot parcursul unui an universitar, în fiecare dintre cei trei ani de implementare a proiectului, vor fi organizate cursuri, ateliere de lucru. Studenții vor primi și câte un atlas de anatomie umană, unul de anatomie dentară„, a precizat Norina Consuela Forna, managerul de proiect.

Totodată, studenții incluși în program vor participa și la programe de consiliere profesională și orientare în carieră, servicii de coaching și dezvoltare personală. Vor fi inclusiv tutoriale interactive și asistență specializată în utilizarea strategiei din partea unor specialiști în psihologie și dezvoltare personală. AGERPRES