ora de stiinta.jpgProgramul educativ „Ora de ştiinţă”, adresat elevilor de clasa a cincea de la zece şcoli din Capitală, se va desfăşura în perioada 14 martie – 15 aprilie, se arată într-un comunicat al Discovery Channel, transmis joi.

Iniţiat de Discovery România, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul companiei Fun Science, programul se va desfăşura sub forma unor lecţii de fizică interactive, cu demonstraţii şi experimente amuzante, susţinute de o echipă de moderatori şi educatori experimentaţi.

Programul educativ este inspirat dintr-un proiect special Discovery Channel numit „Vânătorii de Mituri – Ora de Ştiinţă”. ‘Mulţi tineri asociază ştiinţa cu un domeniu arid: oameni serioşi, îmbrăcaţi în halate albe care vorbesc o limbă străină pentru ceilalţi. Proiectul nostru are menirea să le demonstreze tocmai contrariul. Mai mult chiar, noţiunile ştiinţifice sunt foarte uşor de înţeles atunci când sunt explicate într-un mod practic şi distractiv’, spune Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est. Lecţiile vor fi conduse de „Profesorul Trăsnit”, un moderator experimentat care va jongla cu noţiuni diferite din fizică, chimie sau biologie pentru a stimula imaginaţia copiilor şi a-i face să se apropie cu plăcere de universul ştiinţei.


Modalitatea originală de susţinere a orelor a fost concepută pentru a se adapta nevoii copiilor de această vârstă, care asimilează mai uşor informaţiile în cadrul lecţiilor interactive. Folosindu-se de obiecte şi materiale uzuale, reciclabile pe care le găsesc în jurul lor, copiii vor învăţa jucându-se, vor amesteca substanţe, vor experimenta diferenţele de presiune şi electricitatea statică şi, în acelaşi timp, se vor amuza copios de stângăciile „Profesorului Trăsnit”.

‘Este important pentru copii să înţeleagă de la o vârstă fragedă că ştiinţa este accesibilă şi frumoasă, că jocul şi învăţarea pot deschide împreună noi perspective şi că numai încercând vor avea şansa să-şi descopere talente şi pasiuni care se pot transforma, de ce nu, chiar într-o profesie în viitor’, a declarat Mirela Şişman, inspector pentru Educaţie Permanentă la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Discovery Communications, companie specializată în producţia de programe documentare, ajunge în casele a peste 1,5 miliarde de abonaţi, din peste 180 de ţări. AGERPRES