Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) lansează vineri primul program educaţional în limba germană cu dublă diplomă „Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik”, care pregăteşte studenţi în domeniul afacerilor şi al informaticii. Programul se derulează în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Karlsruhe, cu susţinerea Clubului German din Banat şi a Clubului Rotary Timişoara Cosmopolitan.

„Studenţii din cadrul specializării în limba germană vor avea posibilitatea să studieze două semestre la Karlsruhe (oraş înfrăţit cu Timişoara) şi să beneficieze de un stagiu de şase luni de practică în companiile germane din Timişoara, ceea ce va facilita accesul acestora la locurile de muncă oferite de partenerii noştri germani din regiune. De asemenea, vor putea beneficia şi de zece burse oferite de companiile germane şi Clubul Rotary Timişoara Cosmopolitan”, a declarat Florin Jurcă, ofiţer de presă al UVT.

Universitatea parteneră din Karlsruhe s-a aflat în ultimii trei ani pe primul loc în clasamentul programelor educaţionale de informatică şi administrarea afacerilor din Germania. AGERPRES