Peste 1.000 de persoane din judetul Tulcea, cu varste cuprinse intre trei si 60 de ani, vor fi instruite in cadrul programului „Sanse egale pentru toti copiii”.
Programul, finantat de Uniunea Europeana, a fost lansat de Inspectoratul Scolar Judetean, in prezenta autoritatilor judetene si locale, precum si a primarilor unor comune. „Acest proiect are drept obiectiv combaterea marginalizarii si a excluderii sociale a copiilor si a tinerilor din grupurile dezavantajate din judet si credem ca, peste un an, vom putea vorbi despre o rata a abandonului scolar cu 10% mai mica decat cea din prezent”, a declarat inspectorul scolar general, Mihai Stroe.

Seful ISJ a spus ca proiectul are drept grupuri tinta 545 de parinti, 315 elevi din ciclul primar si gimnazial cu rezultate slabe la invatatura, 22 de tineri analfabeti si 84 de copii cu varste intre trei si sapte ani care provin din grupuri dezavantajate. De asemenea, 180 de cadre didactice din orasele Tulcea, Babadag si Macin, precum si din satele Ciucurova, Valea Teilor, Niculitel, Nicolae Balcescu, Rahmanu si Sarighiol de Deal vor fi instruite in ceea ce priveste consilierea si implicarea parintilor in activitati extrascolare.

Valoarea totala a proiectului este de 429.710 euro, 5% din aceasta suma reprezentand contributia Consiliului Judetean Tulcea.