ilyes iuliu.jpgConsiliul Local Satu Mare a aprobat, joi, în ultima şedinţă a actualului mandat, un program de reînfiinţare a cabinetelor stomatologice şcolare. Proiectul privind „aprobarea programului de reabilitare a stomatologiei infantile şi reînfiinţare a cabinetelor şcolare” a fost votat în unanimitate.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, în prima fază vor fi înfiinţate şase cabinete stomatologice în şcoli, urmând ca la acestea să fie arondate şcolile învecinate pentru ca fiecare elev să beneficieze de un control stomatologic pe an.

„Medicii nu vor presta în cabinete alte servicii decât cele din program. Ideea e ca toţi copiii să treacă pe la stomatolog şi să li se facă o verificare”, a declarat primarul. Edilul ar dori ca medicii să fie angajaţi la unităţile şcolare respective, iar dacă acest lucru nu va fi posibil din cauza legislaţiei, se vor încheia contracte de prestări servicii cu medici stomatologi, pentru patru sau opt ore pe zi.

Administraţia locală va asigura dotarea minimală cu echipamente pentru efectuarea consultaţiilor.
În prezent, în municipiul Satu Mare există doar două şcoli în care sunt cabinete stomatologice, acestea fiind închiriate unor privaţi. AGERPRES