Programul pilot pentru acordarea unei mese calde pentru elevi şi preşcolari, aflat în faza de avizare interministerială, se va desfăşura în 50 de unităţi de învăţământ, urmând să fie aproximativ 30.000 de beneficiari, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Monica Anisie.

Ea a spus, într-o conferinţă de presă, că MENCŞ a realizat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a aproba programul naţional de acordare a unui suport alimentar „Masa caldă”. „Acest program pilot, aflat în faza de avizare interministerială, se va desfăşura în 50 de unităţi de învăţământ cu aproximativ 30.000 de beneficiari, elevi şi preşcolari. A fost pus în dezbatere publică”, a arătat Anisie.

Potrivit secretarului de stat, acest program pilot ar putea fi aplicat în şcolile din zonele defavorizate, care au posibilităţi de spaţiu pentru a servi masa, din mediul rural şi urban, preşcolar, liceal şi gimnazial. „Scopul este de a înlocui programul Laptele şi cornul”, a afirmat Anisie, arătând că este vorba de alocarea a 7 lei de persoană de la bugetul de stat. AGERPRES