after school.jpgJumatate din scolile de pe raza sectorului 1 (19 scoli), dar si cateva licee (5 licee) beneficiaza de program ”after school”, unde elevii isi petrec timpul liber participand la jocuri interactive si la ore de pregatire a lectiilor.

De asemenea, peste 60% dintre gradinitele sectorului 1 (32 de gradinite) beneficiaza de program prelungit.

”Prin programul after school incercam sa rupem copiii de televizor. Acest program ii ajuta si pe parinti. Sunt foarte multi parinti care nu au domiciliul in imediata vecinatate a scolii si, chiar daca il au, nu au posibilitatea, din cauza programului incarcat, sa-si supravegheze copiii dupa terminarea orelor de curs. Astfel, am oferit acest program extrascolar prin care copiii sa-si desfasoare activitatea si timpul liber in incinta scolii. In plus, jocurile interactive si concursurile ii determina pe copii sa devina mult mai sociabili”, sustine primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, intr-un comunicat.

Aceste unitati de invatamant ofera elevilor posibilitatea de a servi masa de pranz si a se odihni dupa terminarea cursurilor. De asemenea, aici, in cursul dupa-amiezii, elevii isi pot face lectiile sub indrumarea unui profesor, pot practica diverse sporturi si o gama larga de activitati recreative.

Totodata, incepand cu anul scolar 2009-2010, Primaria sectorului 1 va derula programul ”Gradinita de weekend”, proiect prin care administratia locala da posibilitatea bucurestenilor din sectorul 1 si nu numai sa-si lase copiii la gradinita pe perioada weekendului. Scoala nr. 1 „Sfintii Voievozi” din sectorul 1 al Capitalei este una dintre unitatile de invatamant care are un centru de tip ”after school”.

Cladirea a fost construita cu fonduri alocate de Consiliul Local al sectorului 1. Programul ”after school” al Scolii „Sfintii Voievozi” se adreseaza copiilor din clasele I-VI. Pana la ora 17,00, cei mici beneficiaza de un pedagog care ii supravegheaza in timp ce isi fac temele, au meditatii la limba engleza, la care se adauga activitati sportive si de recreere. Totodata, elevilor li se asigura masa de pranz, cu doua feluri de mancare si desert. Mai mult, in cele doua dormitoare cu cate 14 paturi, scolarii se pot odihni dupa-amiaza. Ca si in restul unitatilor scolare, prin programul de investitii al Primariei Sectorului 1 a fost amenajat si un centru de documentare si informare – o biblioteca moderna care contine un spatiu destinat comunicarii pe internet, un spatiu de lectura pentru elevi si unul pentru profesori. Noua cladire cuprinde si un cabinet de logopedie, unde un medic specialist ii ajuta pe copiii cu probleme, o sala de consiliere, o sala de studiu si doua dormitoare.