Programul “5 licee 5 muzee” a ajuns la ediţia a noua

Cea de-a noua ediţie a proiectului “5 licee 5 muzee” se va desfăşura în perioada februarie – iunie, implicând 250 de elevi din cinci licee bucureştene: Liceul Teoretic “Jean Monnet”, Colegiul Tehnic Media, Colegiul Tehnic “Miron Nicolescu”, Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuşi” şi Colegiul Naţional “Cantemir Vodă”.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei ECDL ROMANIA, cele cinci muzee partenere pentru această ediţie şi care îi vor provoca pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană “Ing. Dumitru Furnică – Minovici”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”.

La conferinţa de deschidere a proiectului se va lansa şi un al doilea concurs pentru elevi, cu tema “5 motive în 5 minute”, prin care tinerii sunt încurajaţi să realizeze un scurt material video de promovare a unuia dintre muzeele partenere în program. Până în luna iunie, elevii din cinci licee vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucureşti, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală, se precizează în comunicat.

Lansat în anul 2008, “5 licee 5 muzee” este un proiect educaţional dedicat elevilor de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale, peste 2 000 de liceeni, din 40 de şcoli bucureştene, beneficiind de oportunităţile oferite de această iniţiativă. Evenimentul este organizat de Fundaţia ECDL ROMANIA cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăriei Municipiului Bucureşti şi al celor cinci muzee partenere. AGERPRES