uvvg_jurnalisti1.jpgFacultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” Arad a găzduit, miercuri, evenimentul lansării unei noi ediţii a programului Comunităţii Europene intitulat “Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre”.

Proiectul se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la Facultăţile de Jurnalism, încercându-se să îi provocăm pe studenţi să scrie, articole şi reportaje pe teme europene, deoarece tematica europeană este încă foarte puţin abordată de către jurnalişti, ceea ce pentru noi înseamnă un cetăţean prea puţin informat sau dezinformat, mai ales că anul acesta este “Anul European al Cetăţenilor”.

“Comisia Europeană a venit la Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul UVVG Arad cu ocazia demarării proiectului ‘Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre’. Îi invităm pe studenţi, masteranzi şi doctoranzi să participe la concursul pe care îl organizăm, mai ales că printre premiile acordate se află şi o vizită la instituţiile europene de la Bruxelles, unde vor putea să întâlnească diferite personalităţi ai Uniunii Europene”, a declarat cu acest prilej Carmen Praja, de la Departamentul de presă al reprezentanţei din Bucureşti a Comisiei Europene.

La rândul său, conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative, din cadrul UVVG Arad, a subliniat faptul că evenimentul a fost organizat de reprezentanţa Comisiei Europene din România, atât pentru studenţii de la Facultăţile din domeniile ştiinţele comunicării şi jurnalism, cât şi pentru studenţi care studiază discipline conexe, cum ar fi relaţiile internaţionale, studiile europene, dreptul, sau limbile moderne. “Proiectul este mult mai amplu, având în vedere faptul că este vorba de o implicare a mai multor studenţi, masteranzi şi doctoranzi, care sunt invitaţi să realizeze materiale de presă din diferite domenii. Aşa după cum se cunoaşte, în facultatea noastră funcţionează specializările Comunicare şi Relaţii Publice, Jurnalism, dar şi Relaţiile Internaţionale şi Studiile Europene, Istorie şi Limbile Moderne Aplicate. Astfel, toţi studenţii de la aceste specializări pot beneficia de pe urma acestui proiect. Este vorba despre realizarea unor materiale de presă, fie individual, fie în grup, care vor fi mai apoi premiate. Premiul cel mai important este o vizită la Bruxelles, unde vor avea loc întâlniri cu oameni politici, care decid destinele de astăzi ale UE. Ne bucurăm că acest proiect se lansează anul acesta la noi, la Facultatea de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative din cadrul UVVG Arad. Colaborarea noastră cu organizatorii durează de câţiva ani şi sperăm ca studenţii noştri să beneficieze de pe urma acestui proiect. Premiile acordate de organizatori, sunt interesante şi atractive, inclusiv vizitarea instituţiilor europene”, a precizat conf. univ.dr. Marius Grec.
În calitate de invitaţi ai organizatorilor, la eveniment au participat ziariştii Andrei Ando şi Vasile Blidar, directori ai televiziunii regional WEST TV, cu sediul în Arad, care le-au împărtăşit celor prezenţi din experienţa lor jurnalistică.

Alături de aceştia, la eveniment au mai participat prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector al UVVG, prof. univ. dr. Vasile Vese, de la Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, cadre didactice, studenţi, masteranzi şi doctoranzi de la specializările Comunicare şi Relaţii Publice, Jurnalism, dar şi Relaţiile Internaţionale şi Studiile Europene, Istorie şi Limbile Moderne Aplicate. AGERPRES