5licee_5muzee.jpgProgramul educaţional dedicat elevilor „5 licee – 5 muzee”, ajuns la ediţia a 7-a, şi-a desemnat câştigătorii, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Cele 5 muzee care i-au primit pe elevi şi profesori şi care i-au antrenat pe liceeni la concursul online de cultură generală pe teme specifice propuse pentru ei sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică – Minovici”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”.

Pe lângă concursul online de cultură generală, elevii au intrat şi în competiţia „5 motive în 5 minute” prin care fiecare liceu a realizat un material video de prezentare şi promovare a câte unui muzeu vizitat. Elevii de la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” au câştigat competiţia „5 motive în 5 minute” pentru scurtul video de promovare realizat pentru Muzeul Militar, iar Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuţă” a fost declarat cel mai activ liceu in ceea ce priveşte accesarea chestionarelor din concursul online.

Lansat în anul 2008, ‘5 licee – 5 muzee’ a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor, cât şi a profesorilor şi astfel organizatorii alături de muzeele implicate sunt încurajaţi să continue programul. În perioada februarie – mai 2014, elevii din 5 licee din Capitală au beneficiat de vizite gratuite la mai multe muzee din Bucureşti, fiind provocaţi la un concurs online de cultură generală.

La ediţia a 7-a „5 licee – 5 muzee” au fost implicaţi 250 de elevi din 5 licee din Bucureşti: 4 noi licee – Colegiul Naţional „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuţă” şi câştigătorul primei ediţii a proiectului din 2008 – Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”. AGERPRES