univ_politehnica_buc_.jpg„Laboratorul de cariere” – primul program din România care foloseşte metodologii inovatoare de învăţare pentru creşterea angajabilităţii studenţilor – va fi lansat joi la Universitatea Politehnica din Bucureşti. Potrivit site-ului UPB, platforma laboratoruldecariere.ro este un proiect inovator ce îşi doreşte să devină auto-sustenabil prin contribuţia cât mai multor părţi implicate, care cred în educaţia prin metode noi de tip e-learning.

Platforma reprezintă un set integrat de servicii online ce furnizează studenţilor, profesorilor, angajatorilor din România implicaţi în educaţie informaţii, instrumente şi resurse pentru managementul procesului de învăţare. Astfel, prin parcurgerea modulelor disponibile pe platformă, studenţii îşi vor dezvolta un set de competenţe folositoare în carieră şi astfel vor fi mai angajabili, precizează sursa citată.

De asemenea, profesorii îşi vor putea îmbunătăţi sau dezvolta metodele de lucru cu tinerii, adaptându-le stilului de învăţare al noilor generaţii şi vor dobândi cunoştinţe în domenii conexe pentru dezvoltare personală. Angajatorii – mediul public, privat şi ONG-urile – vor putea posta anunţuri de internshipuri şi de angajare pentru studenţi. În plus, vor putea contribui cu resurse educaţionale pe teme ce vor face studenţii mai angajabili.

Conţinutul de pe platformă poate fi accesat gratuit, iar cei interesaţi trebuie doar să-şi facă un cont de utilizator, în funcţie de statutul lor: student, profesor sau angajator. AGERPRES