Programul ,,Porţi Deschise pentru Educaţie”- la combinatul siderurgic din Galaţi

Peste 300 de elevi şi profesorii lor, din cadrul liceelor tehnice din judeţele Galaţi şi Brăila, participă în această săptămână la Programul ‘Porţi Deschise pentru Educaţie‘, iniţiat de combinatul siderurgic din Galaţi, a anunţat joi directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.

Potrivit sursei citate, elevii şi profesorii care îi însoţesc vizitează echipamentele – cheie ale unităţii siderurgice, participă la scurte sesiuni de training şi se familiarizează cu oferta combinatului de a i se alătura, în calitate de noi ucenici.

‘Anul acesta, am hotărât să ne deschidem porţile pentru liceele tehnice. Trebuie să ne pregătim viitorul, prin urmare avem nevoie de noi lucrători, mai bine pregătiţi, cu un profil diferit, care să fie capabili să lucreze cu tehnologiile zilei de mâine’, a spus directorul general al combinatului, Bruno Ribo.

‘Săptămâna Porţilor Deschise pentru Educaţie 2017 este, de asemenea, o platformă de recrutare a cât mai mulţi posibili din cei peste 100 de ucenici care se vor alătura echipei noastre, din această toamnă’, a declarat directorul de resurse umane al companiei, Mihaela Crăciun.

Combinatul siderurgic continuă tradiţia şcolilor de ucenici întreruptă după 1989. Primele două ediţii ale şcolii au fost absolvite de 70 de ucenici, iar cea de-a treia a pus la dispoziţia combinatului 110 ucenici. AGERPRES