sah.jpgJocul de şah va fi introdus în şase şcoli din judeţ, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Simona Tatomir. Potrivit sursei citate, s-a stabilit ca această materie opţională să fie predată la Colegiul Tehnic „Decebal” şi Liceul de arte „I.Şt. Paulian” din Drobeta Turnu Severin, Şcoala gimnazială „Petru Dumitriu” din Orşova şi şcolile din localităţile rurale Devesel, Severineşti şi Voloiac, unde existau deja câteva nuclee de iniţiere în jocul minţii.

„Pentru ca programul-pilot să aibă succes, în perioada care urmează vom iniţia şi cursuri pentru cadrele didactice care vor preda cursuri de specialitate. Este foarte important ca aceştia să contribuie, prin cunoştinţele lor avansate, la creşterea coeficientului de inteligenţă şi la rezolvarea unor probleme de logică şi gândire”, a afirmat Simona Tatomir.

Ea a spus că Programul „Şah în şcoli” a fost promovat în urma semnării unui acord de colaborare între Federaţia Română de Şah şi Ministerul Educaţiei pentru a da şansa elevilor incluşi „să-şi dezvolte abilităţile de citire, memorie şi limbaj, să-şi îmbunătăţească cunoştinţele matematice, dar şi gândirea critică, creativă şi originală”. AGERPRES