Programul „Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă” a ajuns pe 1 noiembrie la Focșani, cu prezentarea temei „Stil de viață sănătos”.

În cadrul Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, a avut loc cea de- a 15 ediție din cadrul Campaniei Naționale de informare, educație și prevenție „Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”, susținută de Farmexpert prin lanțul de farmacii independente Alphega, în parteneriat cu Antibiotice.

În jur de 70 de elevi ai colegiului au participat la această activitate, unde au avut ocazia să afle informații dintr-o prezentare complexă despre cum le influențează nutriția viața, despre efectele consumului de tutun, alcool și droguri de la o vârstă fragedă.

Trei grupe de elevi au susținut prezentări în fața colegilor, argumentând beneficile unui stil de viață sănătos. Prezentările elevilor au fost urmate de o prezentare argumentată dar și amuzantă a domnului Dorin Moisescu reprezentant Alphega împreună cu doamna farmacist Cristina Micșa de la Farmacia Humanitas, o farmacie ce face parte din rețeaua de farmacii Alphega.

Consider că este necesar să conștientizăm pericolele la care ne expunem mâncând dezordonat și având un stil de viață nesănătos. Elevii își doresc foarte mult să aibă succes în viață, dar succesul nu presupune doar să învățați foarte mult și să munciți pe brânci. Pentru a putea ajunge la succes aveți nevoie și de sănătate, atât mentală cât și fizică. Nu putem avea succes în viață cu o singură componentă. Trebuie să fim impliniți pe toate planurile, personal, școlar, în carieră. Pentru a fi fericiți trebuie să fiți neapărat și sănătoși, iar pentru a fi sănătoși trebuie să facem sport, să nu consumăm tutun, alcool, droguri, să avem un stil de viață sănătos , și fix acestea sunt punctele pe care le-a atins prezentarea “Stil de viață sănătos”, spune Elena Miron, Profesor Coordonator, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani.

Sesiunea interactivă organizată la Focșani, la Colegiul Național Pedagogic “Spiru Haret”, a fost a doua din acest an școlar a Campaniei Naționale de Informare și Prevenție susținută de Farmexpert  împreună cu lanțul de farmacii independente Alphega și în parteneriat cu Antibiotice și face parte din Programul ,,Sănătos în Clasă, Sănătos Acasă”.

Programul este derulat din 2016, în colaborare cu instituții de învățământ și din domeniul sănătății. Obiectivul acestui program este informarea și educarea elevilor, alături de familiile lor, pentru un stil de viață sănătos. În anul 2018 campania de prevenție este implementată în parteneriat cu Farmexpert / Alphega și Antibiotice.