Programul ‘Şcoala din valiză’ se va extinde la nivel naţional în alte 35 de unităţi şcolare

Programul “Şcoala din valiză”, care are drept scop dezvoltarea competenţelor de utilizare a tehnologiei de către elevii şi profesorii din mediul rural, se va extinde la nivel naţional în alte 35 de unităţi şcolare.

Şcolile interesate sunt invitate să aplice până la data de 28 iunie pe https://www.scoaladinvaliza.ro/apel/. Din numărul total de aplicaţii vor fi selectate 35 de şcoli, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru înscrierea în program pot să aplice doar şcoli care se află în zona rurală şi ale căror cadre didactice pot să predea minimum două lecţii digitale pe săptămână. Programul are trei componente principale. Prima este dotarea şcolilor cu infrastructură hardware mobilă, oferită gratuit acolo unde aceasta este fie absentă, fie deficitară. Echipamentele sunt dezvoltate pe baza conceptului “Instant Classroom” şi constau într-un kit, sub formă de valiză, care conţine un laptop pentru profesor şi 30 de tablete pentru elevi.

A doua componentă a programului este formarea competenţelor digitale ale profesorilor, cu aplicabilitate directă în activitatea de la clasă.

A treia componentă este reprezentată de platforma www.scoaladinvaliza.ro şi resursele educaţionale disponibile prin intermediul acesteia, respectiv lecţii digitale create de profesori, accesibile pentru elevi atât de la clasă, cât şi acasă.

În prezent, la aproximativ un an de la lansarea în şcoli, programul este operaţional în 22 de unităţi de învăţământ din 11 judeţe, având peste 11.000 de beneficiari, dintre care 6.000 sunt beneficiari direcţi (profesori şi elevi), au precizat fundaţiile Vodafone România şi World Vision România. AGERPRES