Centrul Educatia 2000+ va lansa proiectul „Pentru o scoala a implicarii civice. Promovarea drepturilor civice la nivelul scolii”, care priveste implicarea tinerilor in actiunile civice.

Proiectul implementat si cofinantat de Centrul Educatia 2000+ si finantat de Trust for Civil Society in Europa Centrala si de Est va fi derulat in zece comunitati urbane si rurale din judetele Neamt, Harghita, Covasna si Brasov. Astfel, elevii scolilor implicate in proiect vor avea posibilitatea sa invete cum sa deschida canale de comunicare si consultare cu autoritatile publice locale in procesul decizional.

„Printre obiectivele proiectului se numara: pregatirea tinerilor cetateni in exercitarea drepturilor si a responsabilitatilor civice prin contactul direct cu reprezentantii administratiilor locale si implicarea scolarilor in a ajuta comunitatile de provenienta sa identifice si solutioneze problemele si, in acelasi timp, sa invete sa munceasca si sa comunice independent”, precizeaza sursa citata.

Programul va debuta cu doua sesiuni de formare in urma carora fiecare echipa, formata din patru elevi si un cadru didactic, va avea posibilitatea sa conceapa si sa puna in practica propriul sau proiect, pornind de la nevoile pe care le identifica in comunitatea respectiva.

Prima sesiune de formare se va desfasura in perioada 26-28 noiembrie la Piatra Neamt. Principalele teme care vor fi abordate in cadrul acestor sesiuni de instruire se refera la implicare civica, identificarea problemelor din comunitate, modalitati de derulare a actiunilor de influentare a deciziilor publice locale, managementul de proiect etc. La finele programului vor fi premiate cele mai interesante proiecte locale de implicare civica, desemnate in urma votului tuturor membrilor echipei de proiect si de lucru.