Echipa Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi (DCOPIS) din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş a iniţiat studenţii de la Facultatea de Medicină să participe la un proiect de cercetare în cadrul căruia pot învăţa strategii pentru gestionarea mai bună a emoţiilor şi dezvoltarea rezilienţei la stres.

„Te confrunţi adesea cu îngrijorări şi emoţii intense? Simţi faptul că această perioadă pandemică, generată de virusul SARS-CoV-2, ţi-a provocat emoţii negative şi îngrijorări marcante? Te simţi stresat/ă şi gândurile cu privire la viitor devin, uneori, supărătoare? Performanţa în sarcinile academice ţi-a scăzut considerabil, mai ales în ultima perioadă? Dacă eşti student/ă la Facultatea de Medicină în cadrul universităţii noastre şi ai răspuns cu ‘da’ la oricare dintre aceste întrebări, echipa DCOPIS îţi lansează invitaţia de a participa la un proiect de cercetare inovativ în cadrul căruia vei avea oportunitatea de a învăţa strategii utile şi uşor de aplicat pentru gestionarea mai bună a emoţiilor şi dezvoltarea rezilienţei la stres”, a arătat coordonatorul proiectului, şef de lucrări dr. Cosmin Popa, psiholog clinician şi psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală.

Potrivit unui comunicat de presă al UMFST Târgu Mureş, proiectul combină cele mai eficiente modalităţi standard de intervenţie psihoterapeutică cognitiv-comportamentală cu tehnicile bazate pe Realitate Virtuală.

Cele mai recente cercetări arată faptul că intervenţiile psihologice şi cele de dezvoltare personală augmentate cu tehnologia din Realitatea Virtuală sunt promiţătoare şi pot completa cu succes metodele clasice, facilitând schimbarea la nivel emoţional pe termen lung„, a precizat coordonatorul DCOPIS. AGERPRES