univ maritima.jpgUniversitatea Maritima din Constanta deruleaza, incepand cu luna februarie 2009, alaturi de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” proiectul „MARCON (POSDRU/19/1.3/G/10144) – Dezvoltarea si implementarea unui sistem calitativ de formare initiala si continua a cadrelor didactice din invatamantul superior de marina si furnizarea de programe de perfectionare in conformitate cu cerintele industriei maritime”.

Obiectivul general al proiectului MARCON il reprezinta efectuarea unor studii multidisciplinare privind formarea initiala si continua a cadrelor didactice din invatamantul superior de marina precum si furnizarea de programe de perfectionare in conformitate cu cerintele industriei maritime.

In Universitatea Maritima din Constanta au loc periodic intalniri ale reprezentantilor pietei maritime cu tinerele cadre didactice, in vederea adaptarii acestora in mod corespunzator, la dezvoltarea continua a pietei internationale de transport maritim.

In acest context, cu ocazia vizitei in universitate a lui Philippe Magrit, Carreer & Development Manager al companiei maritime internationale CMA Ships, tinerele cadre didactice au purtat o serie de discutii cu privire la dezvoltarea lor profesionala in acord cu cerintele pietei de transport maritim international. CMA Ships este cel de al treilea armator mondial din punct de vedere al flotei de nave portcontainer. In cadrul discutiilor a fost efectuata si o paralela intre sistemul de invatamant superior de marina romanesc si cel francez. CMA Ships investeste foarte mult in dezvoltarea bazei materiale a scolii superioare de marina de la Marsilia (ENMM Marseille – Ecole Nationale de la Marine Marchande de Marseille).

S-a propus ca Philippe Magrit sa intermedieze in vara anului 2010 organizarea unei intalniri intre cadre didactice apartinand colectivului de experti MARCON si cadrele didactice de la ENMM care predau la specializarea navigatie.