parinti.jpgCentrul Scolar pentru Educatie Incluziva (CSEI) din Alexandria a lansat, pe 14 mai, Proiectul educational „Scoala parintilor si a elevilor”, care se va realiza pe durata a trei ani prin parteneriatul cu Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca si Inspectoratul Scolar Teleorman.

Directorul adjunct al CSEI Alexandria, Loneta Martin, a declarat ca principalele activitati cuprinse in proiect vizeaza consilierea parintilor si a elevilor cu dizabilitati. orientarea profesionala a adolescentilor din invatamantul special, combaterea violentei si a consumului de tutun, alcool si droguri in randul tineretului.

Grupul tinta este alcatuit din parinti, asistenti maternali, referenti sociali, cadre didactice si elevi cu dizabilitati. Mai multi participanti la dezbaterile prilejuite de lansarea proiectului au afirmat ca este posibila o schimbare in modul de abordare a problemelor din invatamantul special, prin mai buna colaborare si comunicare dintre toti factorii implicati in integrarea socio-profesionala a copiilor cu cerinte educative specifice.