Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) implementează cu fonduri norvegiene în valoare de peste 1,2 milioane de euro un proiect destinat copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale sau aflaţi în situaţii de risc, pentru scăderea abandonului şcolar şi creşterea gradului de incluziune socială, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban.

Potrivit sursei citate, USV, în calitate de promotor de proiect, împreună cu partenerii săi, respectiv Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională din Suceava şi Asociaţia pentru Sprijin în Dezvoltarea Economiei Sociale – Incluziune, Responsabilitate Cooperatistă, Antreprenoriat Social (IRCAS) din Tulcea, organizează vineri conferinţa online de deschidere a proiectului „Copii şi tineri integraţi pentru o lume mai bună”.

Evenimentul se va desfăşura pe platforma Google Meet, la adresa https://meet.google.com/nga-sgju-xai.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.212.665 euro‚ oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul general al proiectului este abordarea integrată şi inovativă a unui grup ţintă format din copii şi tineri cu cerinţe educaţionale speciale, copii şi tineri cu risc de părăsire timpurie a şcolii, cadre didactice şi părinţi/tutori ai copiilor aflaţi în situaţie de risc, profesionişti/voluntari din sfera serviciilor sociale, copii/tineri şi părinţii/tutorii lor care interacţionează cu copiii şi tinerii din grupul ţintă principal, în vederea creşterii gradului de incluziune socială a copiilor din trei regiuni de dezvoltare din România. AGERPRES