casa copr did bacau.jpgCursurile înscrise în proiectul „English Access Microscholarship Program”, iniţiat de Casa Corpului Didactic Bacău, în parteneriat cu Ambasada SUA la Bucureşti şi destinat elevilor băcăuani, au debutat marţi la Centrul „American Corner” din municipiul Bacău.

„Vizăm ca la finalul acestui proiect, unul de anvergură, ca elevii cursanţi să îşi îmbunătăţească vizibil nivelul de comunicare orală şi scrisă în limba engleză, să acumuleze un set de cunoştinţe de bază şi să înţeleagă cultura şi modul în care funcţionează societatea americană, traversând o experienţă educaţională inedită”, a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Potrivit acestuia, implementarea proiectului le va uşura liceenilor participanţi accesul la studii universitare, în condiţiile în care aceştia vor intrat în contact direct cu diplomaţi, dar şi cu profesori de peste Ocean. „Suntem onoraţi de interesul sporit pe care Ambasada SUA îl manifestă faţă de CCD Bacău. Această situaţie ne obligă să continuăm şi să dezvoltăm acest tip de parteneriat”, a mai subliniat directorul Casei Corpului Didactic Bacău.

În cele 360 de ore de cursuri, derulate gratuit în regim „after school”, vor fi prezentate secvenţe ale civilizaţiei şi culturii americane, vor fi vizionate filme dedicate unor personalităţi feminine, dar şi principalelor sărbători şi tradiţii americane. Informaţii referitoare la arta culinară, dezbaterile pe probleme de mediu, reliefarea biografiilor unor celebrităţi ale SUA din diferite domenii, precum şi diferite alte activităţi outdoor vor completa programa cursurilor.

Casa Corpului Didactic Bacău, beneficiară a proiectului, va organiza şi o sesiune intensivă de vară care va avea un program instructiv-educativ complex, la care sunt invitaţi speakeri din SUA. Cei 20 de elevi ce vor fi selecţionaţi la cursurile din acest proiect de o comisie mixtă, formată din profesori de limba şi literatura engleză români şi din reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, care s-au reunit la Bacău, vor primi gratuit cărţi şi alte materiale informative. La finalul proiectului, elevilor care vor parcurge cursurile le vor fi înmânate certificate oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la Bucureşti, precum şi diplome din partea Centrului „American Corner Bacău”. AGERPRES