Aproximativ 5.000 de profesori de matematică şi ştiinţe ale naturii reprezintă grupul-ţintă al unui proiect finanţat cu fonduri europene vizând formarea profesorilor de matematică şi ştiinţe în societatea cunoaşterii.

Proiectul, derulat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în calitate de beneficiar, SIVECO România şi TEHNE România, îşi propune elaborarea unui curriculum interdisciplinar de matematică, fizică, chimie, biologie, dezvoltarea a două module de curs şi conversia lor în format digital, schimbul de experienţă şi formarea continuă utilizând o platformă colaborativă on-line dedicată cadrelor didactice din aria curriculară vizată, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

Pentru proiectul „Formarea profesorilor de matematică şi ştiinţe în societatea cunoaşterii” pot participa la selecţie cadre didactice cu certificat de formator pentru educaţia adulţilor, care predau în învăţământul primar sau în învăţământul secundar una dintre disciplinele cuprinse în aria curriculară matematică şi ştiinţe ale naturii din judeţele Regiunii de dezvoltare Nord-Vest, Bucureşti şi judeţul Ilfov. Dosarul de candidatură va fi depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor pentru aplicanţii din judeţele Regiunii de dezvoltare Nord-Vest şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru aplicanţii din Capitală şi judeţul Ilfov, până pe 4 martie. Rezultatul selecţiei după etapa I va fi anunţat în data de 7 martie. AGERPRES