Proiect ecologic la Liceul Teoretic „St. L. Roth” din Medias

liceu_roth_medias.jpgLiceul Teoretic „St. L. Roth” din Medias a desfasurat in aceste zile un program de ecologizare de mare amploare. Acesta se inscrie in calendarul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, lansata de Centrul National de Voluntariat PRO VOBIS si este dedicat Zilei Internationale a Pamantului, 22 aprilie.
Obiectivele proiectului sunt sensibilizarea opiniei publice in problema invaziei de deseuri PET, initierea unei campanii de colectare diferentiata a acestora la nivelul scolilor si promovarea voluntariatului. Parteneri in proiect sunt Scoala Generala cu clasele I-VIII Herman Oberth si Serviciul public de ecologizare Medias.

Dupa cum mentioneaza coordonatorul proiectului, prof. Valentina Oreian, in liceu s-au infiintat grupe de voluntari care au primit insemne specifice si materiale de curatenie (saci de plastic, manusi), pe care le-au distribuit in fiecare clasa. Timp de o saptamana, toate materialele plastice din scoala au fost colectate si depozitate intr-un loc amenajat. In ziua de 21 aprilie, echipele de voluntari au efectuat actiuni de ecologizare in centrul orasului si pe malul raului Tarnava Mare.

De Ziua Pamantului, voluntarii au construit o sticla uriasa din PET-uri pe care o vor expune in parcul orasului impreuna cu trei panouri in care explica importanta colectarii diferentiate a deseurilor, atragand atentia asupra pericolului pe care acestea il reprezinta pentru mediul inconjurator. Proiectul a fost diseminat printr-o prezentare in cadru festiv, la care au participat autoritatile locale si a fost ilustrat in presa.