elevi in banci2.jpgComplexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi derulează, începând de luni, timp de cinci zile, proiectul educaţional “Micii cercetători”, destinat copiilor din clasele primare, a anunţat purtătorul de cuvânt al muzeului, Florin Matei.

Potrivit acestuia, scopul proiectului este de a-i apropia pe copii de muzeu şi de a face mai bine cunoscută instituţia în rândul elevilor, dar şi a cadrelor didactice care-i însoţesc.
Matei a spus că acest proiect are ca punct de plecare microexpoziţia “Artizanii naturii”.

Activităţile vor fi diverse şi în corelaţie cu vârsta participanţilor, de la desene, modelări în plastilină, hârtie, reconstituiri ale ecosistemelor naturale şi, nu în ultimul rând, informarea şi conştientizarea elevilor cu privire la importanţa muzeelor în cadrul unei comunităţi, păstrătoare a unui patrimoniu unic, irepetabil.

“Competenţele şi aptitudinile dezvoltate elevilor cu ocazia acestor întâlniri cu specialişti ai muzeului vor consta în consolidarea capacităţii de lucru în echipă, creşterea responsabilităţii şi a interesului faţă de mediul înconjurător şi protecţia acestuia, inclusiv a animalelor, pentru că animalele nu pot fi ocrotite ca entităţi separate de mediul lor de viaţă. Din contră, ele trebuie conservate concomitent cu ecosistemele în care sunt integrate,” a declarat Florin Matei.

La acest proiect, muzeul gălăţean va colabora cu 29 de copii de clasa a IV-a de la Şcoala nr.22 „Dimitrie Cantemir” Galaţi. La finalul proiectului, lucrările copiilor vor fi expuse în holul muzeului în cadrul unei expoziţii tematice. AGERPRES