copac.jpgComplexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a lansat, luni, proiectul educaţional “Cine îşi face cuib şi cine locuieşte în parcurile noastre?”, adresat elevilor din clasele cu profil de biologie. Potrivit coordonatorului proiectului, muzeograful Viorica Arcan, pe lângă lecţiile teoretice, cursanţii vor avea şi câteva deplasări în teren la Grădina Botanică, Grădina Publică şi Faleza Dunării, unde vor încerca să determine speciile de păsări cu ajutorul binoclului dar şi după cântecul lor.

Organizatorii îşi propun să ofere informaţii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educaţional, care vin în completarea cunoştinţelor impuse prin programa şcolară de biologie cu date ştiinţifice, teoretice şi aplicate, de zoologie, ecologie şi muzeologie.

Această acţiune a fost iniţiată încă din anul 2007 de Secţia Muzeu din cadrul instituţiei gălăţene şi reuneşte elevi din clasele V-VIII de la mai multe unităţi şcolare din Galaţi. “Proiectul va dura până pe 30 aprilie 2013, şi va debuta cu desfăşurarea unor activităţi preliminare de cunoaştere a păsărilor, coordonate de profesorii de biologie şi se va finaliza cu selectarea unui număr de cinci elevi din fiecare şcoală, pe baza unor criterii bine stabilite. În prima etapă, echipajele şcolilor participante se vor familiariza cu viaţa păsărilor prin lecţiile teoretice pe care le vom ţine cu ei, de unde vor afla şi ce specii de păsări sunt prezente în spaţiile verzi din Galaţi”, a declarat Viorica Arcan. AGERPRES