statii pilot.jpgStaţiile pilot de tehnologia cărnii, laptelui şi berii de la Facultatea de Chimie Alimentară din Galaţi vor fi modernizate printr-un proiect european în valoare de 14 milioane de lei, a anunţat, marţi, decanul facultăţii, Petru Alexe.

Potrivit acestuia, din cele 14 milioane de lei, 98 la sută reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar doi la sută reprezintă cofinanţarea locală.

Implementarea proiectului va dura trei ani, timp în care cele trei staţii pilot de carne, lapte şi bere vor fi dotate cu aparatură de ultimă generaţie, unde studenţii vor putea face practică. Totodată, staţiile pilot vor fi destinate dezvoltării activităţii de cercetare în domeniu. Produsele din carne, lapte şi bere care vor rezulta din practica studenţilor vor putea fi oferite cantinei studenţeşti.

Cele trei staţii pilot au fost puse în funcţiune în anul 1980 şi au fost folosite cu succes până în ’90-’94. Cea mai longevivă a fost staţia de tehnologia cărnii, care a funcţionat până în 1994, în timp ce staţiile de tehnologia laptelui şi berii au fost oprite în 1990. Prima care va fi modernizată este staţia de tehnologia cărnii, unde studenţii vor putea face practică din toamna acestui an, staţia de tehnologia laptelui va fi gata în primăvara lui 2012, iar cea de tehnologia berii, în 2013. AGERPRES