Centrul Multimedia Teatru 74 din Târgu Mureş a câştigat un proiect cu finanţare europeană în valoare de 860.000 euro, care se va concretiza în stagii de pregătire a studenţilor din anii terminali la teatru, regie, teatrologie şi scenografie ai universităţilor de profil din Cluj Napoca, Sibiu şi Târgu Mureş.

Managerul de proiect, Theodor Marton, a declarat presei, luni, că Proiectul “Practică Teatrală în Regiunile Centru şi Nord-Vest” este în parteneriat cu Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş, iar din suma atrasă vor fi organizate 12 spectacole, pentru ca studenţii să intre în contact cu profesori şi personalităţi din domeniul acestei arte.

Proiectul a intrat în derulare din luna iulie, va avea două sesiuni şi se va derula pe parcursul a doi ani. Potrivit lui Theodor Marton, prima sesiune va avea loc în intervalul octombrie-noiembrie 2010 şi va dura aproximativ 14 zile. Sesiunea va cuprinde seminarii şi workshop-uri susţinute de profesori din cadrul universităţilor implicate în proiect, dar şi de oameni de teatru importanţi din ţară. A doua sesiune va avea loc în perioada martie-aprilie 2011 şi va consta în scrierea, conceperea şi montarea unor spectacole de 30-60 de minute, de către grupele de actori formate în cadrul workshopurilor. Theodor Marton a subliniat că spectacolele puse în scenă prin acest proiect vor fi prezentate şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival de gen din România.

Proiectul “Practică Teatrală în Regiunile Centru şi Nord-Vest” a obţinut un punctaj de 90,5, din 100 de puncte posibile, este unul dintre cele mai mari înregistrate de proiectele pe fonduri structurale în România, iar fondurile sunt nerambursabile în proporţie de 98%. AGERPRES