În judeţul Mehedinţi a început implementarea proiectului ‘Model de consiliere centrat pe consilierea şi educarea carierei elevilor’, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Reprezentantul Asociaţiei Române de Consiliere şi Sprijin (ARCS), Vasile Deac, a declarat joi că suma alocată pentru realizarea în 36 de luni a acestui proiect se ridică la 17,64 milioane de lei, din care 13,93 milioane de lei sunt nerambursabile.

‘Printre obiectivele proiectului care vizează formarea competenţelor la 100 de profesori-consilieri şi psihopedagogi şi 500 de cadre didactice din judeţele Mehedinţi şi Timiş se numără creşterea adaptării serviciilor de consiliere şcolară a acestora, astfel încât ei să fie capabili să orienteze elevii din 200 de unităţi şcolare’, a precizat Deac.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului se vor organiza seminarii, se va acorda asistenţă şcolară pentru dezvoltarea aptitudinilor elevilor din mediul rural şi urban, se vor achiziţiona echipamente IT şi cinci autovehicule care să asigure deplasarea persoanelor implicate în activităţile ce sunt stabilite a se efectua.

ARCS are drept parteneri în acest proiect finanţat de Uniunea Europeană (în procent de 79%, diferenţa până la 100% fiind suportată de Ministerul Educaţiei – n.r.) Casa Corpului Didactic Mehedinţi, Inspectoratul Şcolar Mehedinţi, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş şi Inspectoratul Şcolar Timiş.AGERPRES