colegiul_sadoveanu_pascani.jpgIn anul scolar 2013-2014 la Colegiul National „M. Sadoveanu” din Pascani s-a derulat un proiect Leonardo IVT finantat din fonduri europene cu un grant de 97.800 de euro, in care au fost implicati elevii de la clasele dematematica-informatica, intensiv informatica, care obtin un atestat profesional, avand recunoscute competentele de realizare design si structura software.

Proiectul, coordonat de prof. Casariu Angela, s-a desfasurat pe o perioada de 9 luni si a antrenat 28 de elevi si 4 insotitori, care s-au deplasat in mobilitate in Italia, regiunea Calabria, orasul Rende, in doua fluxuri, timp de 3 saptamani, in perioadele 3-23 martie si 5-25 mai 2014. Parteneri in acest proiect au fost organizatia intermediara EUROFORM RFS si companiile IT unde au fost plasati elevii pentru a desfasura stagiul de practica.

Obiectivele proiectului au urmarit asigurarea accesului tinerilor la educatia de calitate in formarea profesionala initiala, pentru a facilita insertia pe piata muncii si dezvoltarea competentelor elevilor de la profilul real, specializarea matematica-informatica in realizarea paginilor web.

Elevii participanti au fost selectati dupa sustinerea unor probe (proba pentru testarea competentelor profesionale la informatica, proba pentru limba engleza) fiind pregatiti din punct de vedere pedagogic, cultural si lingvistic pentru a participa la mobilitate.

In timpul stagiului de practica elevii au invatat de la specialisti in domeniul IT cum sa utilizeze eficiente lemente de webdesign si au lucrat in echipa pentru realizarea produselor finale (site-ul proiectului Leonardo LLP-LdV/IVT/2013/RO/308 “Aplicatii software sisolutii IT moderne in afaceri moderne”, portofoliile personale ale elevilor, glosar cu termeni tehnici, proiecte-pagini web realizate in echipa, site-ul pentru Consiliul Elevilor Colegiului National “M. Sadoveanu” Pascani).

Elevii au fost evaluati pentru activitatea desfasurata ca urmare a participarii la acest stagiu de practica, prin acordarea unui certificat Europass.