tgmures_colegiu_unirea.jpg Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu Mureş, alături de şase parteneri din ţară şi străinătate, a reuşit accesarea unei finanţări în valoare de aproximativ 200.000 de euro în cadrul Programului Erasmus+, în urma căruia profesorii vor adopta un mod inovativ de predare a lecţiilor, prin utilizarea de oportunităţi practice din lumea reală.

Directorul Colegiului Naţional „Unirea”, Andreea Năznean, a precizat că în baza acestui proiect, profesorii şi elevii vor beneficia de deschidere către un mod inovator de predare, în sensul folosirii unor pedagogii active centrate pe elevi şi de activităţi care utilizează oportunităţi practice din lumea reală.
În acest mod se doreşte pregătirea elevilor pentru a adopta o atitudine independentă, încrezătoare, inovativă şi creatoare, să dezvolte calităţi care să le permită adaptarea cu uşurinţă la o societate în continuă schimbare.

Proiectul finanţat prin Programul Erasmus+, Parteneriate Strategice – VET, se numeşte ‘Egalitate de şanse şi antreprenoriat pentru toţi’ şi se derulează pe o durată de 24 de luni. „Acest proiect se adresează în special cadrelor didactice, beneficiari direcţi, iar beneficiarii indirecţi sunt elevii Colegiului Naţional Unirea şi alţi elevi, din alte ţări, implicaţi în proiect. Ne vom strădui să atingem rezultatele prevăzute de proiect, care sunt ghiduri pentru profesori, ghiduri pentru elevi, o platformă online, un site de unde vor putea fi accesate diferite materiale care să conducă la dezvoltarea antreprenoriatului în special în rândul femeilor. Se vor desfăşura evenimente cu impact extrem de mare, credem noi, prin care femei antreprenor din România, din Italia, fiecare în ţara ei, vor povesti succesul lor şi vor mentora colegi de-ai noştri, în special femei”, a declarat Cristiana Chira, directoarea Casei Corpului Didactic Mureş.

Potrivit acesteia, Colegiul Naţional „Unirea” este coordonatorul proiectului şi acre ca parteneri Fundaţia Professional din Târgu Mureş şi cinci parteneri din Spania, Portugalia, Italia, Grecia şi Bulgaria. AGERPRES