violenta in scoli.jpgAgenţia Metropolitană Braşov şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Poliţia Comunitară Braşov, implementează proiectul „SafeLand”-Safe Living Across European Cities, finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Afaceri Interne.

„Proiectul, realizat alături de organizaţii şi instituţii din alte şase regiuni europene din Grecia, Marea Britanie, Italia, Bulgaria, Spania şi Polonia, este în primul an de implementare, iar, în perioada următoare, Agenţia Metropolitană, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean să organizeze şase sesiuni de instruire pentru formarea de mediatori”, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul proiectului, Gabriela Plopeanu.

Mediatorii sunt voluntari şi vor fi selectaţi din rândul profesorilor, părinţilor şi al cetăţenilor din zonele de analiză a proiectului, Cartierul Noua din municipiul reşedinţă de judeţ şi Cartierul Precizia din Săcele. „Rolul mediatorilor este de a identifica şi sprijini copiii cu risc crescut de a comite fapte antisociale, sunt cunoscuţi cu antecedente sau provin din familii dezorganizate, de a sprijini elevii expuşi riscului de vătămare, de a consilia tinerii care au fost ţintele unor violenţe şi de a preveni producerea de acte violente în rândul tinerilor. Rolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi al Poliţiei Comunitare Braşov este esenţial în deschiderea dialogului dintre mediatori şi grupul ţintă al proiectului”, a declarat Gabriela Plopeanu.


Pentru întregul proiect vor fi selectaţi şi pregătiţi 60 de mediatori. Valoarea proiectului se ridică la suma de 47.000 de euro. „Safe Land este un proiect care are ca scop creşterea siguranţei publice axându-se pe prevenirea criminalităţii la nivel local, finanţat prin Programul pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii 2008 al Comisiei Europene. Organizaţiile partenere din Europa vor împărtăşi din experienţa şi cunoştinţele lor cu privire la modul de promovare a prevenirii primare, în scopul de a contribui la rezolvarea problemelor din ce în ce mai grave de siguranţă publică”, a mai arătat managerul de proiect. AGERPRES