Proiect pentru stimularea lecturii elevilor, la Rosiorii de Vede

clubul elevilor.jpgProiectul national de parteneriat educational intre scoala si comunitate – “Cartea, fereastra spre lumina” – a fost lansat, sambata, la Clubul elevilor din municipiul Rosiorii de Vede, in prezenta a aproape doua sute de dascali din circa 20 de judete.

Initiatorul proiectului, care se ve derula pana la 15 iunie 2010, este Asociatia Invatatorilor Teleormaneni, resursele financiare fiind cele extrabugetare, din surse proprii, donatii, sponsorizari si contributii ale parintilor.

Presedintele Asociatiei Invatatorilor Teleormaneni, Danut Parpala, a declarat ca acest proiect educativ s-a nascut din dorinta de a stimula interesul pentru lectura al elevilor intr-o perioada in care ei sunt atrasi tot mai mult de mijloace moderne cum ar fi calculatorul, internetul sau televizorul. De altfel, mai multi dintre participantii la dezbaterile reuniunii de la Rosiorii de Vede au semnalat faptul ca exista in prezent tendinta de a se minimaliza rolul lecturii. In opinia lor, cartea este un bun de valoare, un tezaur in care se concentreaza gandurile si experienta omenirii, pentru a fi transmise urmasilor.

Initiatorii si-au propus ca activitati comune vizitele, intalnirile si parteneriatele cu bibliotecile locale, seratele literare si dezbaterile privind importanti scriitori clasici si contemporani, intalnirile cu poeti si prozatori, organizarea de concursuri literare, realizarea de reviste scolare. In grupul tinta au fost cuprinsi elevi si cadre didactice de la numeroasele scoli implicate in proiect, dar si parinti si alti membri ai comunitatilor locale. Printre participantii la evenimentul de la Rosiorii de Vede s-au aflat cadre didactice universitare, profesori si invatatori din Bucuresti, Pitesti, Craiova, Slatina, Bals, Giurgiu, Targoviste, Botosani, Sibiu, Resita, Arad, Targu Jiu, Slobozia, Braila, Bacau, Piatra Neamt, Calarasi, Alexandria, Turnu Magurele.